Csak egy átlagos hétvége

ao.jpg
Szóval egy biztos volt.... Este lesz egy kis összejövetel, beülünk valahova az ezer éve nem látott szintén kollegina évfolyamtársaimmal.  Ok, mivel 12 órázom előtte, egy sampon, balzsam kombót rákergetek a frizurámra, a többit majd tíz perc alatt indulás előtt.

Ez mind szép és jó is volt, amíg be nem jött egy kiskutya gyógyszerért. Ezzel még mind semmi gond nem lenne, de volt némi probléma a bűzmirigyével is.
Essünk neki, nyomjuk ki. Ujjmozdulat, rutin dolog. Három perc és vidáman távozik. A kutyus vidáman is távozott, de ugyanez nem volt rólam is elmondható.

Remélem meg van a jelenet a Tom & Jerry c. remekműből, mikor a locsolócső összegabalyodik, a macska nézi a kimenetet, vajon mi lehet a baj. Várja, várja a csodát és egyszer csak megindul a tudomány.
Na nálam is így történt. Hogy a kórbonctan professzorom szavaival éljek, gennyes krémes  bűzös váladék zúdult egyenesen a szemem közé.

Legalább mondhatnám, hogy bájos asszisztensem elfojtott nevetéssel tűrte a megpróbáltatásaimat, de nem !
Komoly harcot kellett vívnia a rekeszizmával, hogy a helyén maradjon és így fordult ki a rendelőből.

Gyenge próbálkozást tettem rá, hogy lemossam magamról a lemoshatatlant. Átütő sikert nem értem el. Fizikai nyoma már nem volt az előző tíz perc eseményeinek, de félek a tömött buszon is páholyt biztosítottak volna számomra az emberek, ha közelebb merészkedtek volna hozzám.

Kollegina felhívta a figyelmemet, hogy van parfüm az öltözőben...
De bár ne tette volna!
A hatvanas évekből ránk maradt pacsuliszagú fújós csoda, csak rontott az amúgy is kellemetlen állapotomon.

Na nem baj, akkor otthon hajmosás, megint!
Gondoltam én! De a 12 órás hétvégi műszakra ráhúztunk még egyet keresztényi szeretetből, szóval döntés el állított az élet.
Most vagy elkések az esti meetingről, és lemaradok mindenről, vagy marad a kutyakozmetika, és varázsoljunk valamit...
Nincs mit tenni, nézzük meg mivel kecsegtet minket az utóbbi lehetőség.

Van  érzékeny bőrre használatos puppy sampon, sőt még balzsam is. Ez a mienk!!

Szerencsére bájos asszisztensem a nap végére igazán átérezve a problémámat heroikus küzdelmet vívott a frizurám tökéletesítésében. Mondjuk, lehet nem a szőrcsapató lett volna az első gondolatom a témában, de legalább gyors volt, és az eredmény kézzel fogható.

Most nevetünk, de nálam a minőség ellenőrzésen átment ez a két remek, életmentő termékek, és nem utolsó sorban nem késtem el a találkozóról sem.